Otroška abonmaja

CICIBAN v petek ob 17.00
CICIBAN MATINEJA v soboto ob 11.00

Štiri predstave

1. Eva Kraševec, Maja Sever Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak SNG Drama Ljubljana

Petrček je sramežljiv deček, ki se ne zna postaviti zase. Nekega popoldneva razburjen priteče domov z nogometno žogo pod roko in starejša sestra Nina takoj opazi, da se je na igrišču nekaj zgodilo. Petrčku ni do učenja ali pisanja domače naloge in igranja flavte, kaj šele do branja pravljice o Petru Klepcu, ki jo ima za domače branje – najrajši bi se igral kakšno igro, v kateri bi bil pravi junak. Nina ga s pomočjo domišljije in otroške igre popelje na fantastično potovanje in na njem se Petrček vživi v junaško zgodbo Petra Klepca, pridobi čudežno moč in celo premaga svoje največje strahove. V preskušnjah, ki sledijo, se nauči uporabljati svojo moč v dober namen in spozna, kako se lahko rešujejo zagate na otroškem igrišču.

2. Astrid Lindgren Ronja, razbojniška hči SNG Nova Gorica                                

Mala, igriva razbojnica Ronja odrašča v gradu svojega očeta, poglavarja Mattisa, med dvanajstimi razbojniki v njegovi topli. Je edini otrok v gradu in je tudi očetova ljubljenka. Ko ji je deset let, se v severni del gradu vseli sovražna razbojniška topla, v kateri je tudi deček Birk, star toliko kot Ronja. Kljub velikemu sovraštvu, ki ločuje njuni družini, se med mladima razbojnikoma razvije močno prijateljstvo ... Ronja, razbojniška hči je zgodba o svobodi, strpnosti in močni ljubezni, ki zdravi še tako hude konflikte.

3. Nebojša Pop-Tasić Svetloba Lutkovno gledališče Maribor                                    

Svetloba je zgodba o nastanku življenja, o življenju v vesolju, v našem osončju, na našem planetu ... O rojstvu zvezd, dreves, puščav in oceanov. Je pripoved o boju dobrega in zla, o prevladi ljubezni nad sovraštvom, in je razumevanje nasprotja med temo in svetlobo, ki nam omogoča ravnovesje. Je tudi raziskovanje svetlobe, ki jo nosimo v sebi ter z njo grejemo in razsvetljujemo naš planet in drug drugega.

4. Astrid Lindgren Erazem in potepuh Slovensko ljudsko gledališče Celje             

Devetletni Erazem nima ne družine ne toplega doma, zato živi v sirotišnici in neko noč pobegne iz nje. Na poti sreča prijaznega in prisrčnega potepuha Oskarja ter preživi z njim veliko nenavadnih, nevarnih pa tudi zanimivih dogodivščin, sploh ker pobeglega Erazma marsikdo išče. Na koncu se Erazmu izpolni največja želja, da bi imel ljubečo družino. Zgodba o iskanju ljubezni, pripadnosti in družine je vpeta v napeto, skoraj detektivsko zgodbo, začinjeno s humorjem. 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Piškotki